Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Η συνενοχή της σημερινής εκκλησίας


Κάποιοι σχεδιάζουν το τέλος της Ελλάδος και αυτοί επέλεξαν τον ρόλο του …Ποντίου Πιλάτου
Σε ποια χώρα ζουν κάποιοι Ιεράρχες της Ιερά Συνόδου;
Σε μία εποχή που υλοποιούνται με θράσος τόσα σχέδια κατά του Ελληνισμού, οδηγώντας τον κυκλωμένο από παντού Έλληνα στην απελπισία και το αδιέξοδο (αυτό μαρτυρούν οι αυτοκτονίες και η τάση πολλών Ελλήνων να εγκαταλείψουν την χώρα που τους πληγώνει) πολλοί είχαν την ελπίδα πως οι επικεφαλείς της Εκκλησίας μας θα βγούνε μπροστά. Θα βγούνε μπροστά και να υπερασπίσουν όπως οι περισσότεροι προκάτοχοι τους σε στιγμές ανάλογα επικίνδυνες κατά το παρελθόν, με θυσία ακόμη και της ζωής τους. 
Αντί για αυτό οι περισσότεροι προτιμούν την σιωπή που καταντά συνενοχή…
Και σαν …κερασάκι στην τούρτα αυτής της βολεμένης και ένοχης θέσης (η Ανοχή γίνεται συνενοχή, δυστυχώς) έρχεται η ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Τρίτης 26 Αυγούστου 2014  για το περιβόητο «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο». Θέλοντας να πάρει θέση για το θέμα αυτό και αφού ήδη μίλησαν για την σκοπιμότητα  της συγκεκριμένης ύπουλης κινήσεως και την κατέκριναν  θαρραλέοι Ιεράρχες, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επέλεξε να στηρίξει  την ύπουλη κυβερνητική κίνηση αυτή.
Και πώς την δικαιολόγησε; Μιλώντας πως καταβάλλεται «προσπάθεια για την προστασία της κοινωνικής ειρήνης».  Δηλαδή από τι κινδυνεύει ως σήμερα η «κοινωνική ειρήνη»; Επίσης θυμίζει ότι η Εκκλησία ταΐζει χιλιάδες νομίμους και παρανόμους μετανάστες.
Μάλιστα, για να χρυσώσει το «χάπι», επειδή ξέρουν ότι δεν πρέπει να χαλάσουν την καρδιά τους με τους κυβερνώντες, ….προτείνει και την αναφορά στην Γενοκτονίες εναντίον του Ελληνισμού σε Μικρά Ασία και Πόντο στο εν λόγω νομοσχέδιο, κάτι που δεν φαίνεται να απασχολεί τους κυβερνώντες…
Το ότι με το νομοσχέδιο αυτό δημιουργείται «Αστυνομία σκέψης», που θυμίζει τα χειρότερα σενάρια του Τζωρτζ Όργουελ, ενώ απαγορεύεται να εκφράσεις άποψη για άτομα τριτοφυλικού ερωτικού προσανατολισμού, διότι κάτι τέτοιο θα ήταν… ρατσισμός, αυτό δε  φαίνεται να απασχολεί κάποιους Ιεράρχες που τώρα είναι στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο (να θυμίσουμε ότι στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο είναι μόλις 12 Ιεράρχες με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο, σύνολον 13, και έχουν την «κυβέρνηση» της Ελλαδικής Εκκλησίας για 12 μήνες και μετά αντικαθίστανται). Θα πηγαίνεις φυλακή ακόμη και αν γράψεις ή πεις ότι οι Γερμανοί στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο εξόντωσαν όχι 6.000.000, αλλά 7.000.000 Ιουδαίους! Και αυτά σε μια εποχή που ο Ιμπεριαλισμός του Ισραήλ σφάζει γυναικόπαιδα στην Γάζα και η Δύση του δίνει απλόχερα συγχωροχάρτι!
Δεν τους νοιάζει που κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν την ελλαδική Εκκλησία σε ΜΚΟ που θα ταΐζει τα εκατομμύρια των εισβολέων μεταναστών, πολλοί από τους οποίους είναι φανατικοί Ισλαμιστές,  που θα καταφεύγουν στην Ελλάδα.
Δεν τους νοιάζει που θέλουν να μετατρέψουν την γνώμη και την θέση της Εκκλησίας ( με ευθύνη  και κάποιων Ιεραρχών, που λένε «ΝΑΙ» σε όλα) σε διακοσμητικό στοιχείο μιας χώρας που χάνει την ταυτότητα της. Που θέλουν να μετατρέψουν τον ηρωικό Λαό της σε έναν  ηττοπαθή πληθυσμό μιας περιθωριακής και εξαρτημένης  Βαλκανικής χώρας!
Και στο κλείσιμο της ανακοίνωσης της υπενθυμίζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος πόσο βολικός είναι ο ρόλος του …Ποντίου Πιλάτου, ακόμη και για αυτούς που (λένε ότι) υπηρετούν τον Χριστό που τον δίκασαν και τον δικάζουν οι Πόντιοι Πιλάτου ανά τους αιώνες. «Η Εκκλησία προσφέρει την ειρηνική συμβολή της και εύχεται για την βελτίωση και ευόδωση του νομοθετήματος επ΄ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου»….
Αυτήν την κρίσιμη για τον Ελληνισμό στιγμή αυτοί οι Ιεράρχες δεν μπορούν να παίξουν τον ρόλο ενός Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσάνθου ή ενός Χρυσοστόμου Σμύρνης.
Μοιραίοι και άβουλοι αντάμα επέλεξαν τον ρόλο του Ποντίου Πιλάτου…. Για μια ακόμη φορά…….
ΕΘΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΗΛΕΙΑΣ