Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Τραμπουκισμοί και τρομοκρατία του καθεστώτος



Με πρωτοφανή τρομοκρατία «τίμησε» η Συγκυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου τα 70 χρόνια από την σφαγή στον Μελιγαλά

Μέσα σε ένα πρωτοφανές για τα ελλαδικά δεδομένα κλίμα επίσημης κρατικής τρομοκρατίας περιβλήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Πηγάδα του Μελιγαλά, φέτος μάλιστα που συμπληρώθηκαν 70 έτη από την αδιανόητη για την Ελληνική Ιστορία  εγκληματική σφαγή εκατοντάδων Ελλήνων από τους Κομμουνιστές, τον Σεπτέμβριο του 1944.

Με μία πρωτοφανή σε μέγεθος και πάθος επίδειξη δύναμης εκατοντάδες Αστυνομικοί όλων των κλάδων της ΕΛ.ΑΣ., από ΟΠΚΕ και ομάδες ΔΙ.ΑΣ. μέχρι ΜΑΤ και Ασφαλίτες, κύκλωσαν την ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά και προέβαιναν σε αστυνομικό έλεγχο όλων των οχημάτων και των πολιτών που μετέβαιναν στο Μνημείο της Πηγάδας.

Από το πρωί της Κυριακής 21 Σεπτεμβρίου 2014, μίας ημέρας που πρέπει να αποτελέσει Ημέρα Ντροπής για την Δημοκρατία και την Ηγεσία των ελλαδικών Σωμάτων Ασφαλείας, πολιτική και φυσική(καθώς τις όλες επιχειρήσεις τρομοκρατίας συντόνιζαν πολλοί Ανώτατοι Αξιωματικοί με επικεφαλής Αντιστράτηγο, παρακαλώ) δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. είχαν απλωθεί σε μικρές και μεγάλες οδούς, ακόμη και σε αγροτικούς δρόμους, από όπου έλεγχαν και απέκλειαν όσους θεωρούσαν «ανεπιθύμητους», κατά την δική τους μικρονοϊκή και πολιτικάντικη λογική. Άνοιγαν πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτων, από όπου δεν βρήκαν τίποτε(ναι, τίποτα, προς απογοήτευση των γυπών των ΜΜΕ, που θα τα έκαναν ….σημαία) ενοχοποιητικό. Παρά μόνο βιβλία και σημαίες. 


Έκαναν «face control» οδηγών και επιβατών, σαν να αναζητούσαν επικηρυγμένος τρομοκράτες ανάμεσα σε αυτούς που από κάθε μεριά της Πελοποννήσου ήλθαν για να ανάψουν ένα κερί στην μνήμη των Ηρώων της Πηγάδας. Δεκάδες πατριώτες όλων των ηλικιών προσήχθησαν για … αναγνώριση στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, μέσα σε συνθήκες, χωρίς υπερβολή,  μεταγωγής τρομοκρατών. 


ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 


Όποιος πολίτης περνούσε από την περιοχή Μελιγαλά(από Βιομηχανική Περιοχή μέχρι το Ζευγολατιό και τα γύρω χωριά)θα έβλεπε δυνάμεις ΜΑΤ, με πράσινη ή μπλε στολή και με πλήρη εξάρτυση(κράνη, ασπίδες, κλπ), σαν να περίμεναν να γίνει μάχη. Το μήνυμα(που σαφώς ήρθε από το ίδιο το Μαξίμου και τον, κατά τα άλλα, Μεσσήνιο πολιτικό και πάντα παρόντα, για ευνόητους ιδιοτελείς λόγους, στο Μνημόσυνο Μελιγαλά την πράσινη δεκαετία του 1980, Αντώνη Σαμαρά)ήταν ξεκάθαρο : να τρομοκρατούνται όσοι πλησιάζουν στον χώρο του Μνημοσύνου, έτσι ώστε να πάρουν ένα μήνυμα υποταγής στα κελεύσματα της κεντρικής εξουσίας. Να χτυπηθεί σε επίπεδο καθημερινότητας των πολιτών και των εκδηλώσεων Μνήμης το υψηλό ρεύμα αποδοχής του Εθνικιστικού κινήματος.

Δεκάδες αυτοκίνητα μπλοκαρίστηκαν, με το …αιτιολογικό πως οι επιβαίνοντες φορούσαν …μαύρες μπλούζες, ενώ και πούλμαν που μετέφεραν φίλους της Χ. Α. κάθε ηλικίας, από 15χρονα παιδιά μέχρι 80χρονους γέρους απαγορεύτηκε να προσεγγίσουν.

Όπως ήταν «φυσικό» εκτός μνημείου έμεινε και η δεκαμελής αντιπροσωπεία της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΗΛΕΙΑΣ που είχαν το ΘΡΑΣΟΣ να φέρουν στις μπλούζες τους το εθνόσημο.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν επιδεικτικά απλωθεί σε όλα τα πιθανά και απίθανα μέρη, για να αποτρέψουν… επεισόδια! Βέβαια δεν μπόρεσαν να απαγορεύσουν την πρόσβαση σε όλους(τα προσχήματα έπρεπε να τηρηθούν) και εκατοντάδες Έλληνες προσήλθαν στο Μνημείο, με κυρίαρχο θέμα στα χείλη όλων το πόσο χαμηλά θα φτάσει το Κράτος και το Παρακράτος, για να τρομοκρατήσει τους Έλληνες πατριώτες. Αν κυβερνούσε μια Αριστερή κυβέρνηση, όπως δήλωσαν πολλοί, ίσως τα μέτρα να ήταν πιο χαλαρά. Και να σκεφτούν, εκεί στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, ότι μέσα στην Πηγάδα  είναι θαμμένοι και δεκάδες άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας, που προτίμησαν τον δρόμο της Μάχης και της Τιμής, και όχι την υποταγή σε ανθελληνικές και αντιχριστιανικές προσπάθειες.

Χαρακτηριστικό όμως και του ψύχραιμου τρόπου αντίδρασης των αποκλεισμένων πατριωτών ήταν η τέλεση τρισάγιου για τα θύματα της Πηγάδας επί της Εθνικής Οδού, στο μέρος όπου είχαν μπλοκαριστεί από ιερέα που ήταν μαζί με τους λοιπούς πολίτες, ενώ ακόμη και σε αντιπροσώπους εκδοτικών οίκων έγινε εξονυχιστικός έλεγχος των βιβλίων που μετέφεραν, για να τα διαθέσουν στον χώρο του Μνημοσύνου, κάτι που ξεπερνά κάθε λογική σε ένα Κράτος που θέλει να λέγεται «δημοκρατικό».

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΦΟΒΙΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

(Οι κομμουνιστοσυμμορίτες  δεν παραδόθηκαν ποτέ. Είναι ΕΔΩ)

Πολλοί μάλιστα, που έρχονταν για δεκαετίες στο Μνημόσυνο, θυμόντουσαν το ανάλογο(για τα μέτρα της εποχής, βέβαια, διότι αυτά που έγιναν  από την ΕΛ.ΑΣ. την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο και αποτελούν μελανή σελίδα της κρατικής και παρακρατικής τρομοκρατίας εναντίον Ελλήνων πολιτών) που έκανε στο διάστημα 1974-1981 η κυβέρνηση του Κων. Καραμανλή εναντίον Ελλήνων πατριωτών που προσέρχονταν στον Μελιγαλά και  ώθησε πολλούς από αυτούς τους πατριώτες για λόγους αγανάκτησης και διαμαρτυρίας να ψηφίσουν το 1981 το ΠΑ.ΣΟ.Κ., δηλαδή το Κόμμα που κυβερνά μέχρι σήμερα(ναι, ας μην ξεχνάμε ότι το ΠΑΣΟ.Κ. κυβερνά μέχρι και σήμερα, όσο και αν το εξωραΐζει ο έτερος Καππαδόκης της εξουσίας, η Ν.Δ.).

Μία απάντηση που δείχνει ότι οι Έλληνες πατριώτες δεν  ανέχονται να τους υποτιμούν την νοημοσύνη  και να τους τρομοκρατούν μέσα στην ίδια τους την Πατρίδα, και μάλιστα σε ιερές στιγμές, όπως είναι η τέλεση ενός Μνημοσύνου, αποτυπώνει και το σύνθημα που ήταν γραμμένο με μεγάλα γράμματα σε μπλούζα ενός μεσήλικα παριστάμενου στην Πηγάδα :«Ήμουν αρνάκι και με κάνατε Λύκο». Λύκους θα μας κάνει τελικά όλους η ανεκτική σε καθετί ανθελληνικό παρούσα συγκυβέρνηση, που είναι έτοιμη να παραδώσει, σαν σε  αλλαγή φρουράς, σε Κυβέρνηση της Αριστεράς;



ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ



Παρά το κλίμα εμφανούς Τρομοκρατίας εκατοντάδες Έλληνες μπόρεσαν να περάσουν τα αστυνομικά μπλόκα και να παραστούν στο Μνημόσυνο. Για την συμπλήρωση 70 ετών από τα τραγικά γεγονότα του Σεπτεμβρίου του 1944 και την σημασία της Εθνικής Μνήμης μίλησε στην κύρια ομιλία του ο κ. Νικόλαος Κουτρουμπής, Αξιωματικός  ε.α. της Χωροφυλακής, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Οιχαλίας κ .Αριστείδης Σταθόπουλος.

Κατατέθηκαν στεφάνια από συγγενείς των θυμάτων (όσοι κατάφεραν με διάφορα τεχνάσματα να περάσουν τα μπλόκα) και από εκπροσώπους πολιτικών φορέων.

. Η εκδήλωση έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και τον Εθνικό Ύμνο.

Χαρακτηριστικό του κλίματος φόβου που ήθελε να ενσπείρει η Κυβέρνηση ήταν η παρουσία και παράταξη Διμοιρίας των ΜΑΤ μπροστά από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, όπου τελέστηκε το Μνημόσυνο, εντός του χώρου του Μνημείου, ενώ σε όλες τις προηγούμενες εκδηλώσεις κανείς(ναι, κανείς) Αστυνομικός δεν κατέβαινε στον χώρο του Μνημείου. Το ερώτημα που μένει σε πολλούς για τα μέτρα αυτά, είναι πού βρέθηκαν δεκάδες χιλιάδες Ευρώ, σε εποχής ακραίας λιτότητας και εξαθλίωσης του Λαού μας, για να κάνουν οι Κρατικές Αρχές ένα προκλητικό και τρομοκρατικό σώου με μεταφορά αστυνομικών δυνάμεων από την Αθήνα και πληρωμή βενζινών και οδοιπορικών των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ., ενώ υπάρχουν βεβαιωμένα κενά  αστυνόμευσης σε πολλά μέρη της Χώρας.

Σε εκδηλώσεις τύπου Πολυτεχνείου, Γρηγορόπουλου  Φύσσα, GAY PARADE κλπ η πρόσβαση και η λεηλασία των Ελλήνων πολιτών  είναι ελεύθερη.

Νίκος Ζ