Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ποτέ την Κυριακή


Νεοέλληνα πάλι τα κατάφερες
Νέου τύπου κινητοποιήσεις ανακάλυψε ο νεοέλληνας για να πάει κόντρα στην διάλυση του εργασιακού και κοινωνικού ιστού.
Αφού διαπίστωσε ότι δεν γίνεται τίποτα με τις κινητοποιήσεις και τις διαδηλώσεις των δήθεν αγανακτισμένων πήρε την γενναία απόφαση να «χτυπήσει» το σύστημα οδηγώντας το σε κατάρρευση μη μπορώντας να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις τους.
Δηλαδή όσο περνάει ο καιρός καταναλώνει όλο και περισσότερο αναγκάζοντας μεγάλες αλυσίδες ξένων κυρίως ΥΠΕΡΑΓΟΡΩΝ (ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ) να διπλασιάζουν τον χώρο έκθεσης των προϊόντων του  βάζοντας βαθιά το χέρι στην «φτωχιά» τσέπη τους.

Και δεν φτάνει μόνον αυτό αλλά και από τις πρώτες πειραματικές δοκιμές για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές έδειξε τις διαθέσεις του για μια ακόμα φορά να αντισταθεί στο σύστημα στηρίζοντας το, και με την λογική όλων των παραπάνω να το καταστρέψει από «υπερκόπωση» και από αδυναμία να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις τους.  
Μα την αλήθεια δεν ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τους νεοέλληνες και ποιος ο σκοπός τους. 
Αντί να αντιστέκονται όπως κατά καιρούς έχουν κάνει όλοι οι λαοί της Ευρώπης και όχι μόνον, δίνοντας το μήνυμα στις ηγεσίες τους ότι είναι υπηρέτες των πολιτών και όχι των τραπεζιτών και των παγκόσμιων τοκογλύφων πέφτουν στο ίδιο λάθος που έπεσαν την δεκαετία του ΄90 καταναλώνοντας τραπεζικά προϊόντα δίχως φρένο και σκέψη.
Το εργασιακό περιβάλλον έχει εκ θεμελίων ισοπεδωθεί και αντί να εναντιώνεται στους δήμιους του, μη σκεπτόμενος δημιουργεί ουρές έξω από τα πολυκαταστήματα τα πρωινά των Κυριακών δίνοντας την εντύπωση ότι ο χρόνος για κατανάλωση που είχαν τις προηγούμενες ημέρες ήταν ελλιπής και του χρειάζεται κι άλλος….. κι άλλος έτσι που να μην μείνει ούτε μια ώρα ελεύθερη για να ξεκουραστεί, να ασχοληθεί με την οικογένειά του και να βάλει τον εγκέφαλό του σε σκέψη και λειτουργία.
Άλλωστε του περισσεύουν χρήματα τα οποία δεν έχει που αλλού να τα ξοδέψει και πρέπει επειγόντως να τα καταθέσει στους «καλούς» επιχειρηματίες που τον νοιάζονται καθημερινά.
Δεν σκέφτεται ο «φτωχός» Έλληνας ότι το αδηφάγο κεφάλαιο και οι εκτελεστές του στο βωμό της παγκόσμιας ισοπέδωσης της εργατικής και μεσαίας τάξης  θα θυσιάσει μετ΄ ολίγου και τα ίδια του τα παιδιά ή τα εγγόνια του αφού μη βρίσκοντας αντίσταση πουθενά στην Ελληνική επικράτεια αυξάνει τα ωράρια εργασίας ή τα μεταβάλλει κατά το δοκούν δημιουργώντας εργασιακό περιβάλλον Μαλαισίας , Ταϊβάν, Ζιμπάμπουε κ.λ.π. 
Δεν σας ζητούμε τίποτα δύσκολο, τρομερό και ακατόρθωτο.
ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΩΝ
( Υπάρχουν δίπλα μας μικρές τοπικές επιχειρήσεις που ανοίγουν καθημερινά καθώς και Κυριακές που περιμένουν την στήριξή μας για να ζήσουν)  
Αν το ξεκινήσουμε όλοι μαζί το βρώμικο σύστημα θα καταλάβει την αντίσταση και θα υποχωρήσει διότι δίχως καταναλωτές δεν θα υπάρχει λόγος να ανοίγουν και τις Κυριακές.
Κάθε Κυριακή τα χρήματα που θα ξοδεύαμε σε αυτούς τα ξοδεύουμε με την οικογένεια και τους φίλους που μας νοιάζονται, μας αγαπούν και χρειάζονται την φροντίδα και το ενδιαφέρον μας.
Κάθε Κυριακή στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον συνέλληνα που «πάσχει» και του δίνουμε ελπίδα για το αύριο.
Κάθε Κυριακή «οσφραινόμαστε» την Ελλάδα από το ένα άκρο στο άλλο γνωρίζοντας τις απέραντες ομορφιές της.
Κάθε Κυριακή θυμόμαστε τι κάναμε τα παλαιότερα χρόνια και περνούσαμε καλύτερα.
ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΑΠΟΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ
Νικόλαος Ζέζας