Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Απολαμβάνουμε τις επιλογές μας


Απορίας άξιο είναι το γεγονός των ασθενών αντιδράσεων της κοινωνίας του Δήμου Πύργου που αποσβολωμένη παρακολουθεί τα βουνά των σκουπιδιών όλο ένα και να αυξάνονται. Αντιδράσεις που δεν έρχονται ούτε από τους πολίτες αλλά ούτε και από τους αιρετούς όλων μα όλων των «πτερύγων» του Δημοτικού Συμβουλίου που σε άλλες εποχές θα ξεσήκωναν την τοπική κοινωνία ενάντια στην Δημοτική αρχή.


Τι να σημαίνει αυτή η «μη αντίδραση» άραγε;

Τι άλλο περιμένουν για να βγουν στο πεζοδρόμιο και να καταγγείλουν την Δημοτική αρχή που γέμισε υποσχέσεις για τακτοποίηση των ανοικτών θεμάτων που παρέλαβε από την όντως αποτυχημένη προηγούμενη;

Τι άραγε τους έχει υποσχεθεί ο Δήμαρχος και τους κρατά σε καταστολή τόσους μήνες;

Τα πέντε χρόνια είναι πολλά και ίσως κάποια μέρα να ανταμειφθούν για την «υπομονή» τους  με  κάποια από τις πολυπόθητες καρέκλες του Δημαρχιακού θώκου.

Ίδωμεν.
Γιατί η διπλωματία του συγκεκριμένου Δημάρχου καταφέρνει ακόμα και τους πιο μεγάλους εχθρούς του από το παρελθόν να τους κάνει «συμμάχους» του.

Από την άλλη η τοπική κοινωνία καλά κάνει και δεν αντιδρά σθεναρά διότι  αν ασκήσουν πιο έντονη κριτική στον κ Λιατσή φοβούνται ότι θα πάρουν την απάντηση;

Έχω σχέδιο. Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;

Εσείς με ψηφίσατε.

Είναι νωπή η ετυμηγορία των δημοτών και ο ίδιος θα είναι θέλετε δεν θέλετε Δήμαρχος για τα επόμενα πέντε χρόνια παρακαλώ .

Και θα έχει δίκιο, διότι αν και κατηγορούμενος για διάφορα αδικήματα και οικονομικά σκάνδαλα (και καταδικασμένος για κάποια από αυτά) οι πολίτες το αγνόησαν και του έδωσαν ξανά την εντολή να διαχειριστεί  τα τοπικά μας προβλήματα.

Άλλωστε από «άρτον και θεάματα», πανηγύρια και φθηνές εκδηλώσεις προκειμένου να απασχολείται το φιλοθεάμον κοινό ξεχνώντας έτσι τα προβλήματά του, ο συγκεκριμένος Δήμαρχος με την ακολουθία του ήταν ανέκαθεν πετυχημένος.

Άρα αυτόματα βγαίνει το συμπέρασμα ότι απολαμβάνουμε τις προσωπικές μας επιλογές και γι’ αυτό σκύβουμε το κεφάλι  και αποδεχόμαστε την «ΗΤΤΑ» μας.

Όμως εδώ έρχεται το ερώτημα γιατί να βασανίζονται και αυτοί που δεν είχαν την συγκεκριμένη επιλογή, φώναζαν και εφιστούσαν την προσοχή για το πιθανό κακό που έρχεται;

Αυτό κύριοι και κυρίες είναι το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου τύπου μεταλλαγμένης Δημοκρατίας που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.
Οι ψεύτικες και ανεκπλήρωτες πολιτικές υποσχέσεις δεν τιμωρούνται.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΕΖΑΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΗΛΕΙΑΣ