Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Γιατί δεν συμμετείχαμε



Ύστερα από την δημόσια πρόκληση που δεχθήκαμε από «καλοπροαίρετους» δημοσιογράφους και μη, αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε για την μη συμμετοχή μας στο κατά τα άλλα πρωτόγνωρο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16 Μαρτίου στους δρόμους του Πύργου με θέμα το αδιέξοδο της αποκομιδής των απορριμμάτων του Δήμου.

Κατ’ αρχήν χαρήκαμε πάρα πολύ για την όντως τεράστια συμμετοχή των πολιτών στο συλλαλητήριο που αυτό τελικά είναι το ζητούμενο κάθε φορά.


 Δηλαδή η ενεργοποίηση και η αφύπνιση των πολιτών που έχουν και τον τελευταίο λόγο στην επιλογή των εκπροσώπων του στην διοίκηση του δημόσιου βίου.

Αυτός λοιπόν είναι και ο σκοπός μας, η ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων και η ενεργοποίηση των αισθητηρίων της κοινωνίας των Ελλήνων πολιτών διότι πιστεύουμε ότι η βάση της κοινωνίας μας έχει το «κλειδί» της απελευθέρωσης από τους δυνάστες.

Τους δυνάστες που οι ίδιοι πολλές φορές είτε από άγνοια, είτε από προχειρότητα και βλακεία επιλέγουν όπως έκαναν και στο πρόσφατο παρελθόν.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΗΛΕΙΑΣ δεν δημιουργήθηκε για να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις εκμεταλλευόμενη την λαϊκή οργή στεκόμενη δίπλα στον χειμαζόμενο πολίτη  προσπαθώντας να υφαρπάξει την ψήφο του όπως κάνουν γνωστοί καπηλευτές της λαϊκής τάξης.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΗΛΕΙΑΣ δεν είναι ένας κομματικός μηχανισμός που η ανάγκη της συλλογής ψήφων την εξαναγκάζει να άγεται και να φέρεται «δεξιά» και «αριστερά» κάνοντας επικοινωνιακή πολιτική. 


Λέει τα «σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη»


Η ανάμιξή της δε στο έτσι και αλλιώς αποτυχημένο δημοκρατικό μοντέλο επιλογής αιρετών της τοπικής κοινωνίας κρίθηκε βάσει της ανάγκης ολοκλήρωσης ενός πρώτου κύκλου εργασιών και για να αποδείξει στους ιδεολογικούς και όχι μόνον αντιπάλους ότι δεν είμαστε μόνο φωνές και τυπικές αντιδράσεις αλλά και πολιτικό λόγο έχουμε και λύσεις στα καθημερινά προβλήματα προτείνουμε.

Αλλά οι πολίτες επέλεξαν για μια ακόμα φορά το «ΤΕΛΜΑ», και όχι την επαναστατική ρήξη με το κατεστημένο.   

Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΗΛΕΙΑΣ είναι ένας επαναστατικός εθνικιστικός  μηχανισμός που δημόσια ενεργοποιείται όταν αντιλαμβάνεται ότι η εθνική και πολιτιστική μας κληρονομιά  που έχει ταχθεί να επιβλέπει και να προστατεύει κινδυνεύει από τους λαθρεπιβάτες της πατρίδας μας.

Να σας θυμίσουμε ότι πρώτοι ενεργοποιηθήκαμε και αναδείξαμε το θέμα των απορριμμάτων το καλοκαίρι 2012 με συγκεντρώσεις κατοίκων της ανατολικής πλευρά του Πύργου καθώς και την προστασία του χώρου της «ντροπής» στο Ποτόκι  το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, σταματώντας έτσι  την συνέχιση της παράνομης λειτουργίας του δεματοποιητή. Θυμίζουμε ότι οι εκφραστές της λαϊκής τάξης στο τότε Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου το είχαν χαρακτηρίσει «πανηγυράκι» μη μπορώντας να χωνέψουν ότι υπάρχει κάτι άλλο εκτός από αυτούς ποιο αποτελεσματικό και ποιο άμεσο.

Να θυμίσουμε την προηγούμενη χρονιά ότι αποτρέψαμε την εγκατάσταση λαθροεποίκων στην περιοχή του Κούβελου που θα έδινε την αφορμή της ευόδωσης  των σχεδίων που έχουν κάποιοι για την Ηλεία μας, δηλαδή να γίνει διαμετακομιστικό κέντρο λαθρομεταναστών προς την Ευρώπη.

Οι ίδιοι που απορούν και μας αναζητούν σήμερα τότε μας είχαν χαρακτηρίσει «αυγά του φιδιού».

Τα αυγά και τα φίδια τα τρέφουν οι παραπάνω στους κόρφους τους εδώ και χρόνια «στο όνομα της Δημοκρατίας του Σοσιαλισμού και της Αριστεράς» και έφτασε η ώρα που θα δουν οι πολίτες αυτής της υπερήφανης χώρας το πραγματικό τους πρόσωπο και ποιος είναι τελικά ο αληθινός εχθρός.

Δίνουμε στους συνέλληνες και σε όλους τους συμπατριώτες μας την υπόσχεση ότι θα δίνουμε πάντα πρώτοι το παρών όταν αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι πονηρό έχουν στο νου τους οι «αφεντάδες» του τόπου μας, αλλά και οι ίδιοι την επόμενη φορά να κάνουν σωστότερες επιλογές με γνώμονα την αξιοκρατία και την αξιοπρέπεια.


Είμαστε επαναστάτες και όχι πολιτικάντηδες και νταβατζήδες της Ελληνικής κοινωνίας.


ΜΕ ΤΙΜΗ 


Νικόλαος Ζέζας


Επικεφαλής

ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΗΛΕΙΑΣ