Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Η Αλεπού και οι ηλίθιοι



 
Για τελευταία φορά θα ασχοληθούμε με τον Δήμαρχο Πύργου Γαβριήλ Λιατσή αν και από καιρό τώρα έχουμε εκφραστεί και αποφανθεί για το ποιόν της προσωπικότητας του ανδρός.
Είναι παμπόνηρος, πανέξυπνος  πολιτικάντης, ακράτως φιλόδοξος, διπλωμάτης και εγωιστής αλλά και ταυτόχρονα ρεβανσιστής που η συνύπαρξη όλων αυτών των «προτερημάτων»  κάνουν ένα επικίνδυνο κοκτέιλ για όποιον τολμήσει να το γευτεί, όπως το γεύονται για τρίτη φορά η πολίτες του Δήμου Πύργου.


Τον ξέραμε, τα λέγαμε, τα φωνάζαμε  αλλά οι κουφιοκέφαλοι ψηφοφόροι τον επέλεξαν ξανά.


Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα λέει ο λαός μας αλλά το επαναλαμβανόμενο (τρις) λάθος χρήζει πλέον επείγουσας επιστημονικής έρευνας σε βάθος.

Το σημαντικό όπως είπαμε πιο πάνω δεν είναι ο Δήμαρχος αυτός κάθε αυτός αλλά οι επικεφαλής των υπόλοιπων δημοτικών συνδυασμών και οι  δημοτικοί τους σύμβουλοι.

Και εξηγούμεθα στο τι εννοούμε: 
Ξέροντας την τακτική του όλα τα υπόλοιπα έτη που «διαχειρίστηκε» τα τοπικά μας προβλήματα δεν μάθατε τίποτα;


Η απάντηση προφανή:


Ή δεν τον είχατε καταλάβει και ανάγεστε και εσείς στην κατηγορία όλων αυτών που χρίζουν επιστημονικής έρευνας, ή τον ξέρατε και η δική σας φιλοδοξία  βλέποντας ότι καταρρέει, πιστέψατε ότι ήρθε η δική σας σειρά για κατάληψη της κενής θέσης του χαλίφη.


Οπότε ούτε στην εντατική του καλύτερου νοσηλευτικού ιδρύματος ανά τον κόσμο δεν μπορείτε να συνέλθετε.


Δεν έχετε αντιλήφθη ότι ο κύριος αυτός όταν βρεθεί στριμωγμένος αναζητεί σανίδες σωτηρίας από παντού και αφού καταφέρει να σωθεί πανηγυρίζει και δεν τους αναγνωρίζει, ενώ στην αντίθετη περίπτωση τους κάνει συνένοχους;


Και τότε όλοι μα όλοι εσείς θα βοάτε προς κάθε κατεύθυνση προσπαθώντας να βρείτε το δίκιο σας αλλά εις μάτην, ο όχλος που έχει μάθει να χειροκροτεί και να αποδοκιμάζει ξεχνά εύκολα και στο τέλος καταλήγει πάντα στον βιαστή του.


Ξεχάσατε όλοι μα όλοι εσείς πριν τις εκλογές που κυνηγούσατε απορριμματοφόρα για να σταθείτε τάχα δίπλα και να φωτογραφηθείτε στις τοπικές κοινωνίες αγνοώντας τι θα κάνατε εσείς την επόμενη ημέρα που πιθανόν να αναλαμβάνατε την διαχείριση του Δήμου.

Λέγατε τότε: άσε να αναλάβουμε εμείς και «τότε βλέπουμε».


Ε λοιπόν ακριβώς εδώ βρισκόμαστε, στο «τότε βλέπουμε» που τεχνηέντως σας έφερε ο χαλίφης κ Λιατσής που πέταξε ( όπως λέμε στην καθομιλουμένη) την μπάλα στην κερκίδα για να σας εκθέσει στα μάτια των πολιτών λέγοντάς σας:


Εσείς τι πρόταση έχετε;


 Και εσείς δεν έχετε προφανώς άμεση λύση παρά μόνο μακροπρόθεσμη και κοιτάζεστε μεταξύ σας σαν χάνοι χωρίς να μπορείτε να αρθρώσετε λέξη και να καταλάβετε από πού σας ήρθε.


Χαίρω πολύ, όμως σήμερα τι γίνεται;


Και έχετε καταλήξει όλοι μα όλοι μαζί, ότι λύση άλλη σήμερα δεν υπάρχει παρά μόνο η απόθεση των σάπιων απορριμμάτων σε δικό μας οικόπεδο, αν και η μεταφορά «συμφέρει» απ’ ότι πληροφορούμαστε τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ.


(Ανεξάρτητα αν δεν το λέτε μπροστά στις κάμερες διότι εκεί το μόνο που ξέρετε να λέτε είναι «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» και να κοροϊδεύετε πρώτα του εαυτούς σας.) 


Άλλωστε ποτέ δεν καταλάβαμε για ποιόν λόγο τα σκουπίδια σου να είναι υποχρεωμένος να τα δεχθεί κάποιος άλλος.


Αλλά ξεχάσαμε, εμείς είμαστε οι μάγκες Πυργιώτες  που όλοι μας φοβούνται και μας υπολήπτονται.


Τα σκουπίδια κύριοι είναι δικά μας και δικά σας όπως «δικά μας και δικά σας» είναι  και τα ελαιουργικά εργοστάσια που μας πνίγουν τόσα χρόνια, αλλά για τον λόγο ότι απασχολούν εργαζόμενους από την συγκεκριμένη περιοχή οι κάτοικοι ξεχνούν και μόλυνση και παρανομίες και ποιούν τη νήσσαν…….Πεκίνου  καταπίνοντας την γλώσσα τους. 


Όπως άλλωστε έκαναν την πάπια όταν αντιδήμαρχος από την περιοχή τους παλαιότερα μεσολαβούσε για το μοίρασμα της λίμνης και σαν αντάλλαγμα ανέχονταν τα σκουπίδια του Δήμου.


Κάποια στιγμή πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, και να μην φοβόμαστε την αλήθεια διότι το αντίθετο δεν είναι ούτε αντρίκιο ούτε Ελληνοκεντρικό.

Τώρα το πώς θα τα διαχειριστούμε;


Αυτό να ρωτήσετε τώρα τις τοπικές κοινωνίες που αγκαλιάζατε και τους λέγατε όμορφα λόγια τότε προεκλογικά, θυμάστε;


 Μιας και κάνατε την «ευφυέστατη»  κίνηση να δεχθείτε την «καυτή πατάτα» που σας σέρβιρε ο χαλίφης κ Λιατσής για να σωθούν οι πολίτες για τους οποίους τάχα κόπτεστε αυτές τις δύσκολες ώρες.


Κύριοι ολόκληρης, μα ολόκληρης της αντιπολίτευσης (μηδενός εξαιρουμένου) του έρμου Δήμου μας:


Συναίνεση ζητά κάποιος αιρετός όταν είναι στριμωγμένος και προσπαθεί να βγει από την δύσκολη θέση, αλλιώς ήξερε μόνος του και δεν είχε την ανάγκη κανενός, όπως δεν είχε και τα προηγούμενα χρόνια που αγνοούσε και μηδένιζε τους πάντες, ακόμα και τους πιο «κολλητούς».


Και δεν μας έφταναν όλα τα παραπάνω ευφυέστατα τερτίπια της αντιπολίτευσης του Δήμου μας, τις τελευταίες ημέρες είχαμε και το άρθρο παρέμβαση του  Βαρόνου του τοπικού τύπου που «Δόξα τω θεώ» όποτε αποφασίζει να παρέμβει βγάζει την Ηλεία μας από τα αδιέξοδα.   


Τώρα το ποιος  είναι η Αλεπού και ποιοι οι ηλίθιοι τα συμπεράσματα δικά σας.

(μια ματιά στον καθρέφτη σας φτάνει)


Υ.Γ.: Δήμαρχε τώρα που είσαι στριμωγμένος και η Τασία από την Ζαχάρω ψάχνει σε όλη την Ελλάδα (όπως διαβάσαμε προσφάτως) τόπους «φιλοξενίας» ΛΑΘΡΟ, μην διανοηθείς και της κάνεις την χάρη ως αντάλλαγμα για την λύση του προβλήματός σου. Εμείς πάντως είμαστε έτοιμοι.


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΕΖΑΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΗΛΕΙΑΣ