Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Τι άλλο θα έβλεπες, Έλληνα που τα ανέχεσαι όλα;



 


Στις 13 Ιουνίου 323 πΧ έφυγε από την ζωή σε ηλικία 33 ετών ο μεγαλύτερος Έλληνας και Στρατηλάτης όλων των εποχών, ο Μέγας Αλέξανδρος. Ο άνθρωπος δηλαδή που πέρα από την δημιουργία μιας Αυτοκρατορίας στην Βόρεια Αφρική, την Χερσόνησο του Αίμου και την Ασία, ώθησε τον Ελληνισμό και τον Ελληνικό Πολιτισμό σε αξεπέραστα ύψη και μετέτρεψε την μορφή του Κόσμου προς το υψηλό και το ιδεώδες.
Το μέγεθος της προσωπικότητας και της παρουσίας του στην Παγκόσμια Ιστορία είναι τόσο εντυπωσιακό, ώστε και σήμερα πολλοί διεκδικούν τμήμα της ιστορικής του Κληρονομιάς(για παράδειγμα οι γείτονες της…. Μακεδονίας των Σκοπίων, που γέμισαν την χώρα τους με αγάλματα του μεγάλου μας Στρατηλάτη),  ενώ κάθε χρόνο εκδίδονται για αυτόν  εκατοντάδες βιβλία και γίνονται αμέτρητες ομιλίες σε όλες σχεδόν τις Γλώσσες του Κόσμου.

Και ενώ θα περιμέναμε να τιμούσαν το γεγονός αυτό κάποιοι στην Ελλάδα (που αναζητά Πρότυπα για να σταθεί με αξιοπρέπεια στο σύγχρονο απρόσωπο και αδίστακτο σκηνικό), τελικά για μία ακόμη φορά-πλην των Ελλήνων Πατριωτών που τιμούσαν και τιμούν τον Στρατηλάτη-επικράτησε σιωπή από …διανοούμενους και Πανεπιστήμια. Από τους διαχειριστές της Εξουσίας θα ήταν υπερβολικό να έκαναν κάτι τέτοιο: να θυμηθούν έναν Ηγέτη που ούτε στο δακτυλάκι του δεν θέλουν και δεν μπορούν να φτάσουν.


Αλλά αξίζει να δούμε τι «θυμήθηκαν» την 13η Ιουνίου 2015 να τιμήσουν δύο από τις εφημερίδες του ελλαδικού Κατεστημένου(και συγκεκριμένα η ¨Εφημερίδα των Συντακτών¨ και ¨Τα Νέα¨): τον πιο σκοτεινό και αιμοχαρή τύπο της δεκαετίας του 1940, τον άνθρωπο που έσφαζε Έλληνες και ονειρευόταν μία Ελλάδα με διχασμένο Ελληνισμό και υποταγή στους υπαλλήλους της Μόσχας. Τον Άρη Βελουχιώτη! Για τον Μέγα Αλέξανδρο σιωπή, για τον Βελουχιώτη πολυσέλιδα αφιερώματα! Κλασική περίπτωση της παθογένειας και της παρακμής που μας έχει κατακλύσει…. 

Μα θα έλεγε κανείς σε οποιονδήποτε συμπατριώτη μας που θα παραξενευόταν για αυτήν την αντιμετώπιση :                                       


 Τι άλλο θα  έβλεπες, Έλληνα που τα ανέχεσαι όλα;

ΙΦΙΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
Εθνική Δράση Ηλείας