Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Για πια Ολυμπιάδα ομιλείτε κ Μπέλτσο;



Εντύπωση μας έκανε η παρέμβαση του αντιδημάρχου υπεύθυνου ανακύκλωσης του καταρρέοντος Δήμου Πύργου, για την άμεση επίλυση του τρίχρονου και πλέον προβλήματος της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Και λέμε ευθαρσώς:

Ναι κύριε αντιδήμαρχε.

Να ανοίξει η Τριανταφυλλιά να υποδεχθεί τα σκουπίδια του Δήμου Πύργου διότι γι’ αυτό το σκοπό δαπανήθηκαν τόσα χρήματα του Ελληνικού λαού.

Ναι κύριε αντιδήμαρχε να ανοίξει η Τριανταφυλλιά να ξεβρομίσει ο Πύργος αλλά όχι για την Ολυμπιάδα και τον μαραθώνιο.

Να ανοίξει διότι κύριε έχουν αρρωστήσει όλοι οι πολίτες από επιδημίες που κανείς δεν τολμά να ανακοινώσει.

Έχει επιβαρύνει χρόνια παθολογικά προβλήματα που δυστυχώς δεν γνωρίζουμε πόσα από αυτά είχαν οδυνηρή κατάληξη. 

Ο λόγος δεν είναι η σημερινή Ολυμπιάδα της διαπλοκής των ισχυρών παγκόσμιων οικονομικών κέντρων, που οδηγούν τους αθλητές στον εγωκεντρισμό του άρρωστου πρωταθλητισμού.

Μιας Ολυμπιάδας που οι εκφραστές της είχαν ως απαράβατο όρο την παύση εχθροπραξιών και επικράτηση ειρήνης κατά την τέλεσή τους.

Μιας Ολυμπιάδας που σήμερα οι χορηγοί της σπέρνουν τον θάνατο σε Έθνη κράτη αναγκάζοντας σε άτακτη φυγή εκατομμυρίων ανθρώπων από τις εστίες τους, κατευθύνοντάς τους σε περιοχές που δεν μπορούν να τις καταλάβουν με πολεμικές μεθόδους.

Είναι βλέπετε κύριε αντιδήμαρχε η κοιτίδα του πολιτισμού και της Δημοκρατίας και θα εισέπρατταν την παγκόσμια κατακραυγή.

Ναι κύριε αντιδήμαρχε να μην ξανά πάρουν την Ολυμπιακή φλόγα από την Αρχαία Ολυμπία και να μας αφήσουν μόνους μας.

Θα την κάνουμε κάθε τέσσερα χρόνια στην έδρα της και θα καλούμε όποιους θέλουμε εμείς.

Ας ανάβουν φλόγα από τις στάχτες των υπερσύγχρονων πυραύλων τους που σκορπούν το θάνατο όπου αυτοί επιλέξουν.

Εμείς θα την ανάβουμε κανονικά από το κάτοπτρο της Ολυμπίας επικαλούμενοι όπως   τότε τον Απόλλωνα τον θεό του Ήλιου.

Αυτό βέβαια που μας κάνει εντύπωση είναι γιατί τώρα κάνετε την πρώτη ουσιαστική παρέμβασή σας κύριε.

Μήπως επειδή θεωρήστε από τους πιο αποτελεσματικούς αξιωματούχους θέλατε να κάνετε επίδειξη δύναμης και διαλέξατε την στιγμή;   

Είστε από τους πιο αποτελεσματικούς κύριε Μπέλτσο (χωρίς να σας γνωρίζουμε και δίχως να έχουμε κάτι προσωπικό μαζί σας) γιατί οι πολίτες στήριξαν από μόνοι τους την ανακύκλωση δίχως να τους πείσετε, μη έχοντας άλλη λύση για να περιορίσουν την ασχήμια και την καταστροφή τους.

Δεν απαλλάσσεστε ουδείς από του βυθιζόμενου δημοτικού πλοιαρίου διότι ουδείς παραιτήθην αναγνωρίζοντας την συνυπευθυνότητά του για τα μύρια κακά του περήφανου λαού του Πύργου μας.

Να σας θυμίσω ότι η παραίτηση υπό συνθήκες είναι ανδρεία πολιτική πράξη κι όχι φυγή, που ουδείς από όλους τους συμβούλους δεν αξιώθηκε να επιδείξει.
Θλιβώμεθα κύριε διότι αντί να αναλάβετε τις ευθύνες σας μετράτε δυνάμεις για το εγγύς μέλλον.

Η εξουσία δεν μας απασχόλησε ποτέ, αλλά μόνιμο μέλημά μας είναι να κάνουμε τους πολίτες πιο σκεπτόμενους και υποψιασμένους.   

Νικόλαος Ζέζας

(έχων ακόμα σώας τας φρένας)
Επικεφαλής

ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΗΛΕΙΑΣ